Економија

Најбогатите семејства во Амерка

Напишано од The Gentleman

Америка сеуште е единствена земја, за жал, каде може од 0 да се стане милјардер. Во Америка во последните неколку години сведоци сме како лесно се станува најбогат. Од нигде никаде, излегуваат имиња, кои за прв пат слушаме, или пак со години се под тепих па се појавуваат. Такви примери се Кардашијан, Илон Маск, и ред други.

Но, во АМерика, како и во Европа има семејства кои со години важат за најбогати или со традиција. Фамилии кои го префрлуваат своето богатство од колено на колено.

Еве кои смејества се најбогати во Америка.

1. Фамилијата Волтон

• Богатство: 247 милјарди долари

• Сопственици: Walmart

2. Фамилијата Коч

• Богатство: 100 милјарди долари

• Потекло на богатството: Коч Индустрис и разни други бизниси

3. Фамилијата Марс

• Богатство: 94 милјарди долари

• Сопственици: Марс чоколади и останати брендови

4. Фамилијата Каргил-Мекмилан 

• Богатство: 47 милјарди долари

• Потекло на богатството: Каргили Корпорејшн

5. Фамилијата Лаудер

• Богатство: 40 милјарди долари

• Сопственици: Estee Lauder

6. Фамилијата Џонсон

• Богатство: 37 милјарди долари

• Потекло на богатството: продукти за чистење

Извор: Форбс / Фото: Форбс

За авторот

The Gentleman