Кариера

Најдобриот менаџер на годината за 2018 во Македонија е Живко Муакетов

Напишано од Mr. M

Да се биде успешен не значи да се направи само голем профит или да се заработат многу пари. Да се биде успешен е да се биде лидер во она кое го правите, да се биде креативен, да се направи нешто за општеството во кое што работите, да се инвестира во самите себе, да се биде пример за другите.

Претходниот месец на 28.11.2018 година се одржа првиот избор на Мажи на Годината за 2018, а наградата за менаџер на годината му припадна на г-динот Живко Мукаетов.

Еден од најпознатите бизнис лица во Македонија кој денес е Генерален Директор на една од најпознатите компани со 80 годишна традиција, Алкалоид.

За авторот

Mr. M