Бизнис совети

Најдобриот начин да останете продуктивен во стресниот бизнис свет

Напишано од Mr. M

Дали некогаш се прашувате зошто успешните луѓе се чини дека имаат повеќе часови во текот на денот отколку вие? Очигледно, тие не. Тие само знаат како добро да ги искористат 24 часа што ги имаат. И можете и вие. Да се биде високо продуктивен е лесно. Тајната е во тоа како можете да го програмирате вашиот ум и да ги вклучите навиките. Еве два начини на кои можете да го напорите вашиот ум за високо-продуктивна година.

Прославувајте ги Вашите подеби- Кога ги славите своите победи, му велите на вашиот ум дека го имате она што е потребно за да бидете успешни. Ова помага да се зголеми довербата во себе и вашата способност да бидете продуктивни. Плус, тоа ве прави да се чувствувате добро. Буквално кажете си „направивте одлична работа таму“ или „Горд сум на тоа како успеав да ја завршам оваа задача“. Или можете да си дадете малку опуштање како награда. Работи секој пат.

Поставувајте рокови- Според законот на Паркинсон, работата се проширува за да се пополни времето што е на располагање за нејзино завршување. Што значи ова, во суштина, е задача што ќе ви одземе четири часа да ја заврши, може да биде завршена за половина време, ако поставите рок од два часа за истата задача. Имајќи го ова предвид, можете да го искористите законот на Паркинсон во ваша корист. Крајните рокови го осмислуваат вашето време на нула во ограниченото време на располагање, така што сметате дека работите многу побрзо за да бидете сигурни дека го погодивте рокот. Како резултат, станувате попродуктивни со задачите што треба да се справите.

Поставете краен рок за секоја задача на списокот што треба да ја направите. Следно до задачата напишете проценето време што ќе ви биде потребно за да ја завршите. Можете исто така да го закажете на тој начин во вашиот планер или календар на Google. За да ја зголемите вашата свест за рокот, можете исто така да поставите тајмер секој пат кога ќе започнете нова задача. Познавањето на часовникот ќе ви помогне да го зголемите фокусот на задачата.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M