Кариера

Најдобрите 10 земји за пронаоѓање на работа

Напишано од Пјер

Голем број на граѓани размислуваат за заминување од земјата во потрага во работа, а кога се избира земја за преселување, важно е да обрнете внимание на неколку работи…

Јасно е дека изборот зависи од неколку параметри, вклучувајќи ја безбедноста, инфраструктурата, трошоците и квалитетот на животот, како и образованието и кариерата.

Со детална анализа на 17 европски земји, група експерти од „Glassdoor Economic Research“, дојдоа до заклучок во кои земји е најдобро да се вработите.

Ова е топ 10 листата со земји во кои би требало да заминете доколку сакате да ја барате својата шанса за вработување надвор од татковината:

1. Естонија

2. Норвешка

3. Обединетото Кралство

4. Австрија

5. Данска

6. Германија

7. Швајцарија

8. Белгија

9. Финска

10. Холандија

За авторот

Пјер