Омилени места

Најдобрите 5 места за пиење на кафе во светот (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Со време само да ви најавиме дека на листава до која дојдовме ја нема Италија, како и Македонија. Ги нема и познатите Старбакс и Хардрок, што не не изненадува, затоа што тоа е далеку од добро кафе. Листата е фокусирана на оној посебен шмек на кафе барови, затоа што сите добро знаеме колку е битно првото утринско кафе во работните денови, па и за време на викендите. Вкусно кафе, убава локација, утринско сонце и добро друштво. Доволно за еден перфектен ден. Проверете ја листата со 5те најдобри кафе барови во светот, и доколку имате шанса посетете некој од нив. А додека сме на тема кафе, споделете го и вашето омилено место во Македонија. Ние ќе кажеме, секое кафе наутро во Дебар Маало, во било кој локал. И не го менуваме за ништо.

CAFÉ GRUMPY, NYC

Café Grumpy, NYC. Photographs courtesy of Café Grumpy

CAFÉ CENTRAL VIENNA, VIENNA

Café Central, Vienna. Photographs courtesy of Café Central at Palais Ferstel, Vienna

cafecentral.wien

SECOND HOME, MELBOURNE

Second Home, Melbourne. Photographs courtesy of Second Home

JOHAN & NYSTRÖM, STOCKHOLM

Johan & Nystrom, Stockholm. Photographs by Mr Jonatan Låstbom. Courtesy of Johan & Nystrom

CARAVAN, LONDON

Left: Caravan Bankside, photograph by Ms Kristin Perers. Photographs courtesy of Caravan

За авторот

The Gentleman