Апликации

Најдобрите апликации за Android за оваа година

Напишано од Пјер

Секој декември уредниците од „Google Play“ прават клучни заклучоци за годината и составуваат листа на најдобрите апликации. Овој пат првото место е за „Photo Lab Photo Editor“.

Развојот, според жирито, се одликува со прекрасен дизајн, уникатен сет од карактеристики и висок степен на популарност – вкупно апликацијата била симната над 50 милиони пати.

Покрај повеќето добри апликации, оваа година се дадени уште неколку номинации. Најдобрата примена во забавната насока е за „VK Live“, а најдобрата социјална апликација е услугата за пребарување на сопатници – „BeepCar“.

Најиновативниот развој во каталогот е за „Airbnb“.

Апликацијата со најголем скриен потенцијал, според уредниците на „Google Play“, е „Be My Eyes“. Таа им помага на корисниците со оштетен вид да ги идентификуваат локациите низ целиот свет.

За разлика од аналозите, развојот не ги идентификува предмети самостално. Таа привлекува доброволци од целиот свет.

Денар.мк

За авторот

Пјер

1 Коментар