Успешни приказни

Најдобрите автобиографии од најпознатите бизнисмени

Напишано од The Gentleman

Највредни книги кои вреди да се прочитаат се автобиографиите на најуспешните бизнисмени. Секој сака да ги прочита нивните приказни, патото до успехот и да се собере искуството.

Во светот големите бизнисмени имаат свои афтобиографии. Но, за жал кај нас тие се ретки. Големите бизнисмени немаат такви навики.

Овие книги се вредни да ги купите.

Shoe Dog, Phil Knight, 2016

Книга од мемоарите на креаторот на Најк

iWoz, Steve Wozniak, 2006

Книга на коосновачот на Apple

Pour Your Heart Into It, Howard Schultz, 1999

Приказната на основачот на Starbucks.

Losing My Virginity, Sir Richard Branson

Познатиот бизнисмен и претприемач

Kitchen Confidential, Anthony Bourdain, 2000

Познатиот готвач и светски патник

Confessions of an Advertising Man, David Ogilvy, 1963

За кралот на маркетингот

За авторот

The Gentleman