Водич за патување

НајИнстаграмирани дестинации во Македонија (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Како што можевме да прочитаме предходната недела, Македонија дефинитивно станува една од најпосакуваните дестинации за посета во 2020та година. Не дека немаме убавина икај нас, но некако оваа пандемија не натера да си ја засакаме нашата татковина уште повеќе и да уживаме во убавините кои ни ги нуди. Затоа не се изненадувајте доколку зачестат прашањата за тоа што треба да се види во Македонија, дали Скопје е поубав од Охрид, дали езерата се попривлечни од нашите планини.

Овие прашања секако дека се поврзани со најпопуларната социјална мрежа инстаграм (следете не на Friday.mk), која важи за вистински водич за патување за која било дестинација од светот, не само за Македонија.

Затоа, за најлесно да поминете кога ќе ве прашаат што е must see за нашата држава, префрлете ја топката на најИнстаграмираните локации во Македонија.

Канео во Охрид

Стара Скопска Чаршија

View this post on Instagram

Skopje Old Bazaar is the second biggest Ottoman bazaar of its kind in Europe. It is the oldest, most historically important and most atmospheric part of Skopje. Most of the sites that tell the story of the city’s development are located within the Old Bazaar’s boundaries. It’s very much the domain of locals and doesn’t have the same over-touristic feel as some other marketplaces in the region. #sanjacano #wanderlust #travel #instatravel #nature #natgeo #instagood #passion passport #discoverearth #instanaturelovers #naturelovers #nature #photostories #killergrams #инстаграмџии #фотонаденот #фотонанеделата #livetoexplore #wonderfulplaces #agameoftones #gameoftones #earth #people #roadtrip #skopje #oldbazaar #discoverskooje #diacovermacedonia #инстаграмџии #фотонаденот #скопје #старачаршија

A post shared by Sanja (@sanjacano) on

Водно

Радожда во Струга

Кањонот Матка

Националниот Парк Пелистер

Маврово

За авторот

The Gentleman