Технологија

Најмоќното оружје на компанијата Apple од 2019 година

Напишано од Mr. M

Според Counterpoint Research, iPhone XR стана најпродаваниот модел на паметни телефони ширум светот во третиот квартал од 2019 година и оствари удел на пазарот од 3 %. Со исклучок на воведниот квартал во септември 2018 година, iPhone XR е најпродаваниот модел во светот уште од четвртиот квартал на 2018 година, според Counterpoint „Пазарен пулс“. Само iPhone XR придонесе над една четвртина од вкупната продажба на Apple овој квартал, што го прави најпродаван модел на Apple во сите региони. Не само што го победи iPhone 11, туку и сите други производители.

Компанијата, исто така, ја прилагоди цената на iPhone XR во Кина и неколку други пазари како Индија, што помогна да се одржи побарувачката силна во кварталот. IPhone 11 го направи своето деби во првите 10 во рамките на четврт-лансирањето. Samsung имаше три модели во првите 10, сите од сериите А. Ја прекина својата J серија и ја донесе серијата А по пониски цени.

За авторот

Mr. M