Стил

Најново во светот на модата… Познатиот светски бренд започна да изнајмува гардероба

Напишано од Mr. M

H&M ја тестира услугата за изнајмување облека, додека модната индустрија се соочува со зголемени критики за отпадот и загадувањето. Од петок на 29-ти ноември, потрошувачите можат да изнајмат облека за 350 фунти неделно во реновираната главна продавница на плоштадот Сергелс Торг во централниот дел на Стокхолм.

Шведскиот бренд ја следи конкуренцијата од Банана Република и Урбан аутфитерс, кои лансираа слични услуги оваа година за влез на пазарот, што достигна една милијарда американски долари во 2018 година.

Веб-страниците како Виннет и Хур Колектив се шират во Европа, нудејќи им на потрошувачите начин да продаваат или изнајмуваат облечена облека.

Моделот за изнајмување H&M е ограничен на колекција од 50 парчиња облека понудени на членовите на програмата за лојалност на компанијата.

H&M ќе ги оцени резултатите по три месеци пред да го прошири опсегот. Продавницата, која тестира нови концепти, ќе обезбеди и услуги за поправка на облека, кафе и бар за убавина.

За авторот

Mr. M