Патувања

Најпопуларните 10 градови според Инстаграм

Напишано од Mr. M

Инстаграм е многу вијателна социјална мрежа, па од неа можеме да извлечеме многу информации кои не интересираат. Една од тие информации е која дестинација е најпосетена во светот…

Оваа година, најмногу фотографии на Инстаграм се постирани од градот Лондон, потоа на второ место следува Париз, а на третото место е Њујорк.

Оваа листа е направена според сервисот за патување Hoppa, а градовите се рангирани според користените хаштази.

На четвртото место се наоѓа луксузното Дубаи, додека на петтото место е турската метропола Истанбул.

Џакарта, Лос Анџелес, Барселона, Москва и Токио, следувата на останатите места. Погледнете ја целата листа од 50-те најпосетувани градови според Инстаграм за 2019 година.

За авторот

Mr. M