Омилени места

Најпрекрасните 6 планински ресторани во светот

Напишано од Mr. N

Сезоната на скијање е во полн ек. Секојдневно гледаме фотки на ФБ и Инстаграм од нашите пријатели на некоја од ски патеките во Македонија, но и надвор од неа. Дел се одлучиле за Маврово и Шапка, дел за Банско, Помпорово и Копаоник, а оние со најдлабок џеб се лоцирани во Австрија, Швајцарија, Франција или Италија. Колку што е важно скијањето и бордањето, толку важни се и останатите моменти кои даваат шлаг на тортата. Тука мислиме на патеките за прошетки, хотелите, рестораните и слично.

Епа како што најавува и насловот, денес ги набројуваме најдобрите планински ресторани во светот. А покрај преубавата храна, перфектните скијачки локации, она што најмногу не фасцинираше се неверојатните пејсажи кои директно влегуваат во вашиот видик на масата за појадок или вечера.

Уживајте!!

LE CHABICHOU, France

ICE Q, Austria

RESTAURANT TUSEN, Sweden

RIFUGIO EMILIO COMICI, Italy

PIZ GLORIA, Switzerland

CHETZERON, Switzerland

 

За авторот

Mr. N