Автомобили

Најсигурните 10 автомобили на пазарот денеска

Напишано од Mr. M

Компанијата J.D. Power секоја година ја објавува својата анализа преку која открива кои се најсигурните автомобили во светот. Ова истражување е направено преку одговори на повеќе од 11,000 сопственици на нови автомобили.

Според резултатите кои што се добиени, на првото место е францускиот бренд Peugeot кој има само 77 проблеми на 100 автомобили.

Она што може да го забележиме е дека на оваа листа се наоѓаат најмногу модели од поприфатливите брендови за луѓето, а во првите десет, премиум бренд е само Volvo.

1. Peugeot 77 проблеми на 100 возила
2. Škoda 88
3. Hyundai 90
4. Nissan 94
5. Suzuki 94
6. Opel/Vauxhall 95
7. Kia 101
8. MINI 103
9. Ford 104
10. Volvo 106

За авторот

Mr. M