Економија Метрополи

Најскапите 10 градови за странците во светот

Напишано од Mr. M

Оваа година е направено едно истражување во кое што градот Хонг Конг е опишан како најскап за живот, барем кога се зборува за луѓето кои доаѓаат од странство. Азиските градови според ова истражување се претставени како најскапи со осум од првите десет.

Доминацијата на Азија во оваа листа најмногу се должи поради пазарот на недвижности кој е многу специфичен. Од друга страна пак, европските градови се помалку се наоѓаат на оваа листа поради.

Еве кои се најскапите 10 градови во светот…

1. Хонг Конг

2. Токио

3. Сингапур

4. Сеул

5. Цирих

6. Шангај

7. Ашгабат

8. Пекинг

9. Њујорк

10. Шенжен

За авторот

Mr. M