Најново

НАЈСТРАШНИТЕ ХОРОР ФИЛМОВИ СЕ ИНСПИРИРАНИ ОД ВИСТИНИТИ НАСТАНИ!

Напишано од martin

Режисерите на хорор филмовите своите идеи често ги наоѓаат во чудни, невообичаени и необјасниви случувања. Барајќи по старите новинарски исечоци и проверувајќи ја вистинитоста на некои од најмрачните случки што се непресушен извор на материјал, главните улоги сепак ги имале вистинити ликови.

Овие случки на најдобар начин докажуваат дека во светската кинематографија токму хорор филмовите се инспирирани од вистинити случувања.

Така на пример, во најпознатата проколната куќа на светот изградена во 1928 година, снимени се дури 8 хорор филмови. Се сеќавате ли на култниот застарен случај во американската судска историја – Зодијак, кој го тероризирал локалното население во Северна Каролина? Неговиот идентитет не е познат до денес, а случајот сеуште се води како отворен. Сепак, неговиот лик и дело се прикажани во успешен трилер од 2007 година.

Но, ако не ви е доволно да погледнете страшен филм и сакате уште нешто повозбудливо од тоа, ви предлагаме да не тргнувате на пат на петок 13ти… Најстрашниот петок во годината!

Не патувајте! Не планирајте ништо! Внимавајте нешто страшно да не ви се случи… Внимавајте да не ги пропуштите страшно добрите попусти за Scary Friday на www.topshop.com.mk.

НАЈСТРАШНОТО Е ДА ГО ПРОПУШТИТЕ НАЈГОЛЕМОТО НАМАЛУВАЊЕ ДОСЕГА.  Кликнете ТУКА и регистрирајте се веднаш!

За авторот

martin