Омилени места

Најубавиот Starbucks локал се наоѓа во Милано

Напишано од Mr. M

Италија е позната како земја на кафето, па не е ни чудно зошто Starbucks  не може да влезе на пазарот толку лесно во оваа земја, или земјата на еспресото.

Во Милано е отворен првиот Старбакс ресторан!

Starbucks Reserve Roastery, кој претставува нов формат на кафулле, бар и продавница, се протега на 2.000 квадратни метри и има 300 вработени. Старбакс во Милано е еден од трите Reserve Roasteries во светот, додека другите се отворени во Шангај и Сиетл.

Според компанијата овој концепт е поприфатлив од страна на гостите, а истражувањата покажуваат тие поминуваат четири пати повеќе време отколку во обичните објекти.

 

За авторот

Mr. M