Економија

Највредните глобални брендови за 2019 година

Напишано од Mr. M

Од автомобили, до гардероба, часовници и накит, денеска во светот постојат голем број на брендови кои што имаат огромна врендост на пазарот. Според највлијателните топ 100 брендови на BrandZ, луксузниот маркет на брендови пораснала за 29 %.

КОмоаниите кои што имале најголем раст овааа година во нивната вредност се Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Yves Saint Laurent… Дури 6 компании од првите 10 со најголем раст потекнуваат од Франција.

Сепак, оваа година компанијата Amazon за прв пат се најде на првата позиција и ги надмина Apple, Google, и Microsoft кои се најдоа подолу на листата.

  1. Amazon
  2. Apple
  3. Google
  4. Microsoft
  5. Visa
  6. Facebook
  7. Alibaba Group
  8. Tencant
  9. McDonalds
  10. AT&T

За авторот

Mr. M