Економија

Најзначајните вредности кои што треба да ги има следниот македонскиот претседател

Напишано од Mr. M

Една од темите со кои ќе се занимаваме во периодот кој што ни следува се, претседателските избори. На нашиот народ веќе му е доста од профили на луѓе кои не се соодветни за нивната функција, па затоа направена е една интересна анкета која што денеска можевме да ја видиме на емисијата Топ Тема на Телма телевизија.

Во оваа анкета луѓето ги кажуваа најзначајните вредности кои што треба да ги поседува следниот македонски претседател.

Еве ги по редослед:

  1. Чесност – 25 %
  2. Чувство за одговорност – 17,3 %
  3. Толеранција – 11,6 %
  4. Решителност – 10,3 %
  5. Храброст – 8,9 %
  6. Политички дијалог – 8,8 %
  7. Патриотизам – 7,5 %

За авторот

Mr. M