Водич за патување

Направена листа од најдобрите места за патување во 2019 година

Напишано од Mr. M

Познатиот магазин Time, состави листа на 100 најдобри дестинации во светот, оние за најдобар и највозбудливиот одмор, најдобрите сместувачки места и најдобрите места за јадење, пиење и препуштање во апсолутен гастрономски хедонизам. Списокот беше составен од известувачите на Тајм, врз основа на сопственото искуство, а спроведено со истражувањето се наведени омилени музеи, паркови, ресторани, хотели и останатите активности кои вклучуваат патувања. Најмногу внимание беше посветено на квалитетот и оригиналноста, како и на свеста за животната средина.

На изненадување, прво место на списокот на врвни локации не припаѓаше на еден од грчките острови или на која било тропска локација, туку на спектакуларниотн Исланд. Поточно, тоа е еден вид бања „Геосеја“ во Хусавик која навистина изгледа како идеално место за одмор. Ова место им нуди на посетителите релаксација во прекрасните базени за бесконечност со вградени водопади и фантастичен воден бар, низа активности на отворено, а центарот е отворен преку целата година, а за време на одредени месеци можете да уживате во прекрасната ауурора бореалис од базенот.

Camp Adventure во Данска се најде на второто место, каде кулата висока 45 метри игра голема улога во која посетителите потоа можат да се искачат за да уживаат во спектакуларен поглед, со активности како што се искачување на дрва и забавен парк. Исто така е интересно да се напомене дека „Camp Adventure“, на само еден час оддалеченост од Копенхаген, наскоро ќе биде домаќин на добротворна акција, насочена кон собирање средства за садење на еден милион дрвја.

На трето место е Дигиталниот музеј во Токио. Ова е генијален интерактивен музеј и ако нè прашате, местото на оваа листа е целосно заслужено за него. Четвртото место орипадна на Star Wars: Galaxy’s Edge. Станува збро за калифорниски парк каде посетителите можат да се дружат со своите омилени ликови, да пробаат тематска храна и пијалоци и да искусат сè што сонувале додека ја гледале својата омилена филмска франшиза.

 

За авторот

Mr. M