Кариера Селебрити

Некогаш најплатен актер, а денеска нема ништо позади себе

Напишано од Mr. M

Николас Кејџ е еден од најлегендарните актери во Холивуд кој еден период освојата кариера важеше и за најплатен во светот. Тој поседувал богатство од 150 милиони долари, но не успеал долго да го задржи. Тој своето богатсво го трошел на скапи работи и ексцентрични предмети, но со текот на времето на него му биле одземени дел од имотите.

Во текот на својата кариера тој имал 15 недвижности низ светот, меѓу кои и островот на Бахамите. Освен недвижностите тој купувал и скпаоцени предмети кои вределе милионски суми.

Сепак покрај големата финансиска криза, Николас Кејџ не жали за ништо во животот.

Постојат добри и лоши инвестиции. Добрите инвестиции произлегуваат од мојата лична заинтересираност за одредени работи.

 

За авторот

Mr. M