Психологија

Неколку трикови кои ве прават поинтелегентни

Напишано од The Gentleman

Кои се топ 13 работите кои луѓето ги прават, за да изгледаат интелигентни:

1. Повторуваат шега од некој друг, како тие во моментот да ја измислиле.

2. Раскажуваат за посети во уметничката галерија, иако тоа било уште додека биле на училиште, а не во скоро време.

3. Слушаат класична музика пред мала публика.

4. Читање сериозна книга на плажа.

5. Коментираат актуелните вести во социјалните мрежи, најчесто на база на туѓите размислувања.

6. Зборуваат за политика.

7. Читаат „сериозни“ списанија во градскиот транспорт.

8. Споделуваат интелигентни написи на „Facebook“.

9. Цитираат познати автори од кои не прочитале ни ред, освен посочениот цитат.

10. Тврдат дека имаат солидно познавање за „добро вино“.

11. Носат лажни очила кои изгледаат дека имаат диоптер.

12. Спомнуваат опера која не ја ни слушнале.

13. Тврдат дека сакаат џез / класична музика, поради тоа што им звучи доволно интелигентно.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman