Психологија

Неколку знаци кои ќе ви покажат дека колегите ве мразат

Напишано од The Gentleman

Додека некои колеги отворено ќе ви кажат дека не им се допаѓате, постојат други кои ќе се преправаат дека тоа не е така, а тие всушност се полоши.

Овие сигнали ќе ви помогнат да го откриете колегата кој нема баш добро мислење за вас:

1. Едноставно чувствувате дека не и се допаѓате.

2. Не се смее кога вие сте во близина

3. Никогаш не ве гледа во очи

4. Ве избегнува

5. Шири гласини за вас

6. Ви одговара со кратки и отсечни одговори.

8. Кога е во ваша близина има негативен говор на телото

9. Никогаш не ве повикува на дружење, кафе…

10. Со вас претежно комуницира преку мејл, иако седи во ваша близина

11. Постојано има спротивно мислење од вашето

12. Никогаш не ве прашува ништо за приватниот живот

13. Никогаш не се шегува со вас како со другите колеги

14. Себе си се прогласува за одговорен за вашите идеи.

15. Смета дека има моќ над вас, иако реално нема.

16. Создава група луѓе, како оние во училиште, кои ве избегнуваат

17. Не ви верува, се што ќе кажете најпрвин го проверува

18. Постојано се брани во ваша близина

19. Вие или вашата работа никогаш не сте приоритет за оваа личност

За авторот

The Gentleman