Патувања

Несекојдневни дестинации во Франција кои најубаво ја опишуваат есента

Напишано од Mr. N

Градот на светлината не се најде на оваа листа, сепак, останатите дестинации одлично го покрија неговото отсуство.

Иконските француски градби обично се наоѓаат во Париз, започнувајќи од посета на украсни национални споменици и музеи, до уживање во романтични места и луксузни барови. Но, покрај тоа, новите податоци од страна на Гугл создаваат соесма друга слика, кога станува збор за најбараните дестинации во Франција.

Резултатите покажуваат интерес за разновидна мешавина на локации покрај крајбрежјето и германската граница. Не сме изненадени што југот на Франција дојде на прво место, но мора да нагласиме дека во оваа листа спаѓаат и градови кои традиционално не се познати за туристите. Ако се прашувате кои дестинации се здобиваат со популарност во Франција во есен, прелистајте ја нашата галерија во продолжение

Стразбур

Колмар

Ница

Бордо

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N