Технологија

Нов проект на Елон Маск кој ќе биде познат како Tesla Roadster

Напишано од martin

Елон Маск пред брзо време го откри Roadster моделот. Станува збор за супер брз автомобил кој ќе чини некаде околу 200 илјади долари. Според него, ова ќе биде најбрзиот автомобил во светот. Овој модел ќе качува брзина до 100 км/ч за неверојатни 1,9 секунди, што е побрзо и од формула, а максималната брзина ќе му биде до 400 км/ч.

Погледнете едно кратко видео каде што ќе може да видите за што станува збор.

За авторот

martin