Мода

Нов стил на рачни часовници кој ги освои срцата на милениумците

Напишано од Пјер

Стиловите на рачни часовници се менуваат со промена на трендовите, но и со промена на генерациите. Еден период хит беа пилотските часовници, еден период беа спортските часовници, кај одредени генерации златните часовници сеуште држат на цена, а кај бубалиците хит e Apple Watch.  Секој е различен во зависност од својот стил, генерација, трендови и секако висината на примањата.

Епа најавата за 2019, на тема рачни часовници, е дека милениумците (генерациите од 25 до 35 години) ќе добијат свој нов фаворит. Станува збор за црните рачни часовници, кои покрај црно ремче имаат и црна рамка. Минимализмот се поистоветува со овој тренд, кој веќе длабоко е навлезен последниве години во сите модни трендови, поготово кај аксесоарите. Вакви целосно црни часовници одлично одат со сите стилови, од спортски, смарт кежуал па се до бизнис формал. На ваша среќа, на FridayShop имаме огромен избор на вакви целосно црни рачни часовници со одлични цени, па во продолжение ви нудиме дел од нив –

Swatch Sistem Clouds – цена 8300 денари (линк)

Calvin Klein High Noon – цена 12500 денари (линк)

Swatch Shiny Black – цена 5800 денари (линк)

Calvin Klein Steadfast – цена 12500 денари (линк)

Calvin Klein City – цена 20900 денари (линк)

За авторот

Пјер