Автомобили

Нова кардинална грешка на компанијата Форд

Напишано од Mr. M

Форд повлекува повеќе од 1,2 милиони возила во САД поради проблеми со суспензија, кои според компанијата би можеле да влијаат врз управувањето со автомобилите. Ова повлекување, кое би ја чинело компанијата околу 180 милиони долари, се однесува на моделите на SUV моделите, изработени во фабриката во Чикаго помеѓу 2010 и 2017 година, пишува Ekspres.

Форд објави дека еден клиент известил дека го погодил неговото возило во тротоарот откако неговиот дел од задната суспензија паднал. За среќа, човекот помина без повреда. Според компанијата, на возила чија задна суспензија често била изложена на тешки товари, спојувањето можело да се прекине.

Ова не е прв проблем што Форд мораше да ги повлече автомобилите оваа година. Во почетокот на јануари, Форд повлече 953.000 автомобили ширум светот за да ги замени системите за надувување на воздушните перничиња Takatin, поради опасноста од експлозија.

За авторот

Mr. M