Стил

Новиот машки светски тренд дојде и во Македонија

Напишано од The Gentleman

Светскиот тренд кој полека се прифаќа во Македонија е минимализмот.

А што значи Минимализам, и каква е поврзаноста на овој термин со модата во светот?

Минимализам е тренд кој подразбира живот посветен само на неопходните работи (производи и услуги), и фокусирање кој доживувања наспроти потрошувачка на непотребни материјални добра. Тоа значи повеќе патување и кулирање, и помалку трошење пари на непотребни работи.

Поврзаноста на овој термин со модата, значи фокусирање на неопходниот број парчиња облека, од максимум два пара фармерки и чевли,  до три пара едноставни маички и кошули. Нашите фанови на Инстаграм (задолжително да не следите – линк) на анкетата колку пара фармерки поседуваат одговорија во прилог на 3 или повеќе, но и обратната бројка на од 1-3 пара доби добар процент на наше огромно изненадување.

Ние како Friday и Friday Shop ги следиме овие трендови, и веќе сме сведоци дека модерните мажи од Македонија бираат едноставност. Маичките со едноставен дизајн, или со едноставна и креативна порака се вистински хит кај нашите фанови.

Затоа тука сме да ви понудиме дел од Friday Shop маичките по одлични цени од само 690 денари. Веднаш посетете го линков, и одберете или од старата колекција (Веспа, Фреди, Чао маички) или од нашата нова колекција (Понеделник и Еспресо), а зошто па да не и од двете колекции 🙂

Пред да ги прикажеме маичките во продолжение, не заборавајте да не заследите и на Инстаграм!

 

За авторот

The Gentleman