Фитнес

Одлични вежби за добро издефинирани гради

Напишано од Mr. N

Цврстите, дефинирани гради се наоѓаат високо на листата на фитнес цели на мажите, особено во летниот период. Затоа во теретана сè почесто ќе можете да забележите гужва пред бенч клупата. Но, и покрај напорните вежби, не успеваат сите да го постигнат својот полн потенцијал, и тоа само заради тоа што се фокусираат на вежби со шипка наместо на вежби за гради со еднорачни тегови.

Да нема забуни – вежбите со шипка се одлични, но не овозможуваат целосно активирање на мускулите какво што можете да постигнете со еднорачните тегови. Ако сакате максимум резултати, сè што треба да направите е да ги вклучите вистинските вежби за гради во вашата тренинг програма.

Во продолжение, погледнете го следново видео

За авторот

Mr. N