Водич за патување

Островот Лошињ – јадрански рај за љубителите на гастрономијата

Напишано од Mr. N

Островот Лошињ со својата убавина ги измамува туристите. Но, тоа што посебно ги воодушевува туристите на овој прекрасен остров се хотелите и нивната понуда во која може да уживате независно од годишниот период.

Меѓу многубројните туристички дестинации, Јадранот е претпознатлив по својата природна убавина. Исто така, островот Лошињ е познат по прекрасните плажи кои ве покануваат на пливање, сончање, нуркање и други активности.

Сепак, Лошињ не е остров каде што можете само да уживате во сонцето и морето, туку заслужува поголемо внимание независно од годишниот период, главно поради хотелските понуди.

На овој остров, љубителите на гастрономијата се воодушевени од храната, без разлика дали преферирате локални специјалитети или морска храна, вашиот одговор може да го пронајдете во хотелот Boutique Alhambra или пак во ресторанот Alfred Keller.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N