Мода

Outdoorwear е стил кој веќе неколку години преовладува во зимскиот период

Напишано од The Gentleman

Pitti Uomo 97 го најави новото изненадување оваа зима. А тоа е дека hiking стилот добива на сила во машкиот свет, и полека го освојува врвот, наспроти Savile Row класика стилот.

Овој пресврт полека се осети, но кога видовме дека и во Фиренца улициите беа преплавени со outdoorwear мода, тогаш веќе се е јасно.

За авторот

The Gentleman