Психологија

Овие работи ќе ја зголемат самодовербата кај секој маж

Напишано од The Gentleman

Без доверба, животот е многу потежок. Сепак, никогаш не е доцна да се преземат одредени чекори за тоа да се промени. Еве што треба да направите…

Позитивен утрински дијалог – Деловните лидери се охрабруваат себе си со реченицата И тоа е живот. Навистина, постои ли број на грешки кои може и треба да ги направиме? Дали повисоката моќ има поставено индикатори за успех со кои луѓето се создаваат како непогрешливи суштества? Не, и нема да има!

(Само) емпатија наместо самодоверба – Животот е тежок и комплициран и без да додадеме масло на огнот. Бидете ваш најдобар пријател, а не критичар во време на ранливост.  Кога вашата самодоверба е на највисоко ниво – тогаш можете да барате и прифатите критики. Дотогаш – сочувствувајте се со себе и помагајте си. Нема самоуверено лице кое нема да се согласи со реченицата на Али: Не е важно дали паднавте, без разлика дали сте во рингот или надвор. Проблемот е ако сте оставени да лежите. Добра техника е да ги снимите вашите предности и успеси.

Фокусирајте се на посветеноста кон целта, а не на самата цел – Сè додека сте фокусирани на посветеност и на работниот процес и дадете се од себе за да продолжите напред – мотивацијата расте, и затоа резултатот нема да изостане.

 

За авторот

The Gentleman