Патувања

Патувајте за малку пари, ова е најефтиниот град во Европа

Напишано од Mr. M

Вилнус, главниот град на Литванија е прогласен за најефтиниот град во Европа за оваа година. Првото место на Вилнус му припадна преку споредување на цените на туристичките атракции, цените на градскиот превоз, храната и пијалоците и цените за две ноќевања во двокреветна соба во хотел со три ѕвезди.

Според овие податоци, се испостави сето ова во Вилнус ќе ве чини некаде околу 170 евра. Исто така, треба да се напомене дека цените на литванскиот главен град се 11 % помали за разлика од претходната година.

За авторот

Mr. M