Пијалоци

Peugeot креираше одличен сет за дегустација на виски

Напишано од The Gentleman

Францускиот автомобилски гигант креираше врвен сет за дегустација на виски. Сетот се состои од 3 делови вклучувајќи и специјално дизајнирана чаша, метална тацна за ладење на вискито, и елегантен кожен држач. Дизајнот е спеицијално направен за да се минимизира горењето на алкохолот, со што до израз доаѓаат сите мириси на вискито. Металниот дел се става во замрзнувач пред да се користи, и стоа добивате одлично изладено виски без да се меша со вода.

 

За авторот

The Gentleman