Пијалоци

Пијалоци кои влијаат позитивно на вашето здравје

Напишано од The Gentleman

Една рунда на пијалок со пријателите после работа има големо влијание на социјалните аспекти. Според голем број на истражувања оваа активност го смалува ризикот од смрта во наредните 18 месеци. Еве кои пијалоци ви предложуваме да ги пиете.

Виски

Чаша виски за време на вечерните излегувања го појачува вашето срце. Четири чашки виски за една недела, го заштитуваат кардиоваскуларниот систем.

Темно пиво

Една кригла од темно пиво, ни помага да задржиме здрава килажа и позитивно влијае на нашето срце.

Црно вино

Тоа го намалува ризикиот од рак на простатата. Ова вино има голема количина на антиоксиданти кои ги уништуваат карценогените радикали.

За авторот

The Gentleman