Пијалоци

По една чашка дневно во карантин? 7 знаци кои укажуваат дека е време да намалите со алкохолот

Напишано од Mr. N

Се случуваат моменти кога сакате да го задржите здивот во лифтот, со страв да не го почувствуваат останатите мирисот од алкохолот кој излегува од вас.

Поради овој податок, 25-годишниците го измислиле Google и ја расипале оваа привилегија.

Како знаете дека сте вистински, документиран алкохоличар или едноставно одите во таа насока, но опасно се приближувате до границата, или пак сте нормален човек кој паничи дека е алкохоличар?

Затоа, дозволете ни да ви ги претставиме 7-те значајни сигнали дека сте го пропуштиле последниот воз на трезност.

Ги читате текстовите на чуден начин

Тоа е како да посетите геј бар за да ги видите како изгледаат момците или пак само да проверите дали сте еден од нив, пред да ја запросите вашата девојка. Експертите кои третираат алкохоличари сметаат дека ова е многу сериозен знак.

Жалите за пијанството

Доколку вашиот утрински ден започнува со кафе, гледање на насловите од весниците, а потоа внимателно испитувате што сте работеле во текот на ноќта за да ја намалите штетата и испратете порака со неопходно извинување, вие сте или алкохоличар или пак едукативен дечко.

Консумација на една чаша вечерно за која размислувате целиот ден

Можно е да станете алкохоличар, а да не пиете премногу алкохол. Алкохолот е болест која исклучува се околу вас, додека не остане важен само пијалокот. Дури и ако не го пијете, тој претставува голем проблем, доколку животот и мислите се вртат околу алкохолот.

Ви се случуваат лоши работи, но вие никогаш не сте криви

Имате надминат лимит на картиците, живеете од плата за плата и неможете да си дозволите ништо друго, освен основните работи. Доколку практикувате лош животен стил, голема веројатност е да се најдат празни шишиња алкохол во вашиот стан.

Првиот пијалок сте го испиле на 12 годишна возраст

За алкохолот постои и генетската компонента. Секако, подложни сте на алкохол, доколку целата ваша фамилија консумира секојдневно. Но, според едно истражување, ако сте пробале алкохол на мала годишна возраст, тоа е знак на лоша генетика.

Пиете осамени

Најлошиот момент е кога за прв пат сфативте дека нормалните мажи кои повремено пијат е знак дека консумираат алкохол осамени во својот дом. Општо земено, непроблематичните мажи сметаат дека алкохолот е помала компонента на пошироката општествена активност.

Чувствувате мамурлак

Бидете во кревет до некој што не го познавате. Немате поим како сте стигнале дома. Ги слушате пријателите кои се убедени во она што го кажуваат, но вие не се сеќавате ни на половина од приказната. Сите овие фактори се сметаат за алкохолни активности.

За авторот

Mr. N