Бизнис совети

Погледнете како изгледа CV-то на Елон Маск

Напишано од Mr. M

Да речеме дека сте Елон Маск, еден од највлијателните претприемачи во технолошката историја чија кариера опфаќа две децении успешни стартапи. Да речеме дека вашите достигнувања се движат од создавање на електронски плаќања, потикнување на пазарот на соларна енергија да измислат електрични автомобили со високи перформанси и лансирање на комерцијален простор и ракетна индустрија.

Сето ова сигурно ќе треба на неколку страници да објасни на CV-то нели? Воопшто не, велат експертите во фирмата за пишување на онлајн CV-ија, Новоришеме, кои веруваат во концептот дека едно CV, треба да биде конкретно и не многу големо.

Тие создале примерок CV за Елон Маск за да докажат дури и многу успешна кариера како неговата може да биде претставена во една страница.

За авторот

Mr. M