Омилени места

Погледнете кој е сопственик на најскапата колекција на виски во светот

Напишано од The Gentleman

Многумина од нас се горди сопственици на една или две ексклузивни верзии на виски…

Сепак, во таа игра, без големо изненадување, сме поразени од еден човек од Виетнам. Тоа е бизнисменот Нгуен Дина Туан, кој е сопственик на најскапата колекција на виски во целиот свет. Овој жител на градот Хо Ши Мин е исто така носител на Гинисовата титула, благодарени на неговата вредна колекција од 16,75 милиони долари.

Неговата колекција се состои од Macallan Fine & Rare, вклучувајќи го и престижното издание од 1926 година, едно од дванаесетте шишиња од најстариот производител на виски, Bowmore, како и Springbank. Севкупно, неговата колекција се состои од 535 стари, ретки и квалитетни шишиња на Јапонско и Шкотско виски.

За авторот

The Gentleman