Фитнес

Помислете два пати пред вашиот rest day

Напишано од The Gentleman

Кога помислуваме на денот за одмор од тренингот – rest day, секогаш на памет ни доаѓа првиот ден од неделата. Дали тоа е поради фактот што најјаките тренинзи, и натпревари за спортистите, се за време на викенд или во недела. Епа нашата идеа е – помислете два пати пред да направите пауза од тренинг. На времето големите спортисти правеле пауза во Понеделник по најнапорната недела и нивниот натпревар (последен пример е Eric Weddle од рагби тимот Ravens). Но овој проект не им успеал, затоа што новиот старт во Вторник е многу потежок по денот со пауза. Се чувствувате тешки, закржлавени, а не одморени.

Затоа, не рипајте ниеден ден, едноставно нема пауза. Не мора форс како предходниот тежок ден. Одберете некоја полесна вежба или тренинг, и тие ќе ви помогнат во брзо враќање во посакуваното темпо. Нема подобар одмор, од лесен тренинг.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman