Филмови

Понеделнички супер филмски предлог на база на вистинска приказна

Напишано од Пјер

Дојде понеделник, период од неделата кога ни е најтешко, и кога спасот го гледаме во добар филм. Денешниот Friday.mk  предлог е една интересна вистинска приказна на тема расизам – BlacKkKlansman.

Спајк Ли успеа одлично да ја долови вистинската приказна за првиот детектив црнец во Колорадо, кој успеа да ја изигра расистичката организација KKK. Одлична екипа, филм кој личи и на комедија, со добра порака за лошите влијанија во светот.

Трејлерот во продолжение –

За авторот

Пјер