Настани

PornHub ќе организира филмски фестивал

Напишано од The Gentleman

Да, добро слушате. Најголемиот сајт во светот за возрасни сака да организира филмски фестивал. И тоа се се случува од кога PornHub годинава го пушти во јавноста првиот филм кој не е порно.

Германскиот фестивал за филмови Oldenberg Film Festival соопшти дека и покрај коронавирусот и пандемијата во Септември ќе го одржи својот веќе закажан фестивал.

Според заменик претседателот на кмпанијата PornHub, Corey Price тие сакаат да се приклучат во организацијата.

“Сакаме да помогнеме и да станеме препознатливи во светот на филмовите. Креиравме посебен УРЛ кој нема допир со порно содржината. Сакаме да станеме препознатливи и по нешто друго, освен порно филмовите.”

Минатата година Pornhub имаше 115 милиони посети дневно и 39 милјарди уникатни сесии.  Според изјавите од компанијата за време на коронавирусот посетеноста е уште мноооогу поголема.

Од филмскиот фестивал сеуште немаат одговрено.

 

За авторот

The Gentleman