Луксуз Селебрити

Основачот на WhatsApp има страшна колекција на Porsche автомобили

Напишано од Mr. M

Апликацијата WhatsApp е неопходен дел од нашите паметни телефони. Едвај некој се грижи за тоа кој стои зад оваа услуга и кој го измислил. Тука се појавува името Јан Коум. Јан Кум е човек со добар вкус. Ова се рефлектира во неговите автомобили. Тој е ентузијастичен за ретките модели на Порше и има изградено колекција во негова сопственост. Преку аукција во 2019 година, тој ги продава 1995 993 Carrera, која беше испорачана во прекрасната Speed Yellow, 1993 964 RS, од кои само 11 парчиња се произведени вкупно, и GT3 RS специјално издание од 2011 година.

За авторот

Mr. M