Пијалоци

Предлог коктелче за викенд шема

Напишано од Mr. N

Импресионирајте ги своите пријатели овој викенд, благодарение на рецептот на правите коктел-мајстори.

1. Земете чаша со средна величина и истурете 30 мл вермут. Професионалците преферираат Noilly Prat, поради вкусот и појакото дејство.

2. Истурете 60 мл виски Wild Turkeу, кое има остар вкус. Не пробувајте да го мешате вискито, бидејќи ќе го расипете вкусот на коктелот.

3. Додадете 2 до 4 капки од Ангостура битерот, која се смета за тајна состојка на коктелот. Битерот дава комплексна белешка за пијалокот, иако е често потценет.

4. Додадете мраз и мешајте околу 20 секунди. Тоа е доволно време да се спушти мразот за да го излади пијалокот. Мразот исто така ќе го разреди коктелот, така што ќе биде совршен. Истурете го во ладна чаша (чаша за мартини), со цел да ја зачувате температурата. Служете го со насмевка и очекувајте само пофалби!

За авторот

Mr. N