Пијалоци

Предлог зимски коктел за мажите – Winter White

Напишано од Mr. M

Во оваа празнична сезона нема ништо подобро од поминатото време со семејство или собирање со пријателите. Зошто на ова да не додадеме и пиење на вкусни коктели кои се идеални за во зима.

Еве го нашиот предлог:

Winter White Cosmopolitan

  • 40 мл вотка ( или џин )
  • 15 мл Cointreau ликер
  • 10 мл сок од лимон
  • 10 мл сок од брусница
  • 3 -4 замрзнати брусници за декорација

Измешајте во шејкер, послужете во мартини чаша и уживајте.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M