Селебрити

Принцот Чарлс е болен од коронавирус

Напишано од The Gentleman

Вчера низ светот проструи информацијата дека Принцот Чарлс заболел од коронавирусот и дека заедно со неговата сопруга се во изолација во некој од замоците во кои живеат. Ова е доказ дека сите во оваа битка сме еднакви и дека никој, ама баш никој не е имун на овие тешки времиња.

Бакингемската палата соопшти дека кралицата последен пат го видела својот син, наследник на престолот, на 12 март, но бил „ во добра здравствена состојба“.

Палатата додаде дека кралицата сега „ги следи сите соодветни совети во врска со нејзината здравствена состојба“.

За авторот

The Gentleman