Економија

Продадени повеќе од 30,000 модели за само 10 секунди- Huawei P30 и Hiawei P30 PRO

Напишано од Mr. M

Huawei моментално е најатрактивната компанија во светот на паметните телефони, а доказ за тоа е нивната последна серија која беше објавена, Huawei P30 и Huawei P30 Pro. За само 10 секунди, во Кина биле порачани повеќе од 30 модели на паметни телефони од оваа серија.

Она што е уште поинтересно е што сите нарачки за овој телефон се нарпавени во перидот за пред нарачки и сите се направени преку онлајн продавницата на Huawei. Од компанијата изјавиле дека волкав интерес за нивните уреди немало никогаш и дека околу 3 милиони луѓе ги пребарувале на интернет.

За авторот

Mr. M