Патувања

Прошетка низ најубавиот аеродром во светот

Напишано од Mr. N

Најубавиот аеродром во Сингапур наречен “Jewel Changi” свечено ќе се отвори оваа недела, а воедно и најголемиот водопад во затворен простор на светот.

Архитектонското биро “Safdie Architects” е заслужно за ова дело, кое е предводено од тим на познати дизајнери и архитекти. Зградата е создадена од стакла, поврзана со систем на градски превоз и директно со терминалите преку пешачки мостови, што претставува главна туристичка атракција за целиот свет.

Покрај сето ова, во рамки на прекрасниот аеродром се наоѓа и “Rain Vortex” –  неверојатниот 40 метри долг водопад, надополнет со помали водопади и кањони.

View this post on Instagram

We love our gems so much that we named this garden the ___ Garden. A) Jewel B) Amethyst C) Crystal #ChangiAirport #ChangiArchitecture #Horticulture #doyoutravel #roamtheplanet

A post shared by Singapore Changi Airport (SIN) (@changiairport) on

 

 

За авторот

Mr. N