Технологија

Првата паметна перница во светот

Изгледа денеска сите уреди стануваат се попаметни, а сега имаме прилика да го имаме првата паметна перница во светот. Целта на оваа перница е луѓето да се будат по природен пат. Оваа перница овозможува подобар одмор и сон. Паметната перница во себе содржи LED диоди, мемориска пена и звучници кои ја пуштаат вашата омилена песна. LED диодите го стимулираат природното светло, а самата перница можете да ја поврзете со вашиот мобилен телефон и да го наместите времето во кое сакате да се разбудите.

За авторот

martin