Кариера

Работи кои успешните луѓе ги прават во слободно време

Напишано од Пјер

Според магазинот Бизнис Инсајдер, успешните луѓе ги прават следните 10 работи во слободното време:

1. Успешните луѓе ги планираат своите активности однапред.

2. Се подготвуваат за викендот во текот на последниот работен ден во неделата.

3. Поставуваат јасни граници кога станува збор за технологијата.

4. Се исклучуваат од надворешниот свет.

5. Поминувааат време со семејството и пријателите.

6. Волонтираат секогаш кога можат.

7. Се занимаваат со работите кои најмногу ги сакаат.

8. Никогаш на мислат на работата.

9. Ги полнат батериите до максимум – секој на свој начин.

10. Мислат однапред за речиси се.

За авторот

Пјер

1 Коментар