Селебрити Стил

Рајан Гослинг го промовираше новиот Омега за првпат во вселената

Напишано од Mr. N

Секој што има голема заинтересираност за часовници, не може да не го забележат супер-кул часовникот Омега Speedmaster на Рајан Гослинг кој е врзан за неговиот зглоб на познатата посета на Месечината во новиот филм “First Man“. Тоа не е само реквизит, туку реалност која го прикажува вистинскиот живот на Нил Армстронг кој носеше идентичен Speedmaster, издаден од НАСА, на легендарното патување на месечината, како и неговиот копилот Баз Алдрин, кој сè уште го носеше кога излезе од капсулата.

Часовниците во филмот изгледаат толку автентични затоа што Омега ги снабдуваше продуцентите со парчиња од сопствената колекција.

Во филмот се прикажани два различни модели на Speedmaster Professional – подоцна познати како “Moonwatch” – како и претходниот часовник на Омега што го носи Гослинг (како Армстронг) пред да почне со лунар и омега стоперката од 1960-тите, користена во критични вежби за време. Особено одговара, бидејќи Гослинг е колектор на часовници во реалниот живот.

“Вселенската врска на Speedmaster е легендарна, а она што ја прави уште поактуелна е дека Омега никогаш не плати пари за спонзорство, бидејќи НАСА ги одбра поради фактот дека овој часовник брзо ги помина сите тестови со летачки бои”, изјави Пол Алтиери, основачот на онлајн продавницата за луксузни часовници Bob’s Watches и главен Rolex и Омега колектор.

За авторот

Mr. N