Во светот на часовниците

Rolex книга само за најголемите љубители на рачни часовници

Напишано од Mr. N

Луксузната швајцарска индустрија за рачни часовници е меѓу поголемиот број на бизниси кои беа погодени многу од пандемијата, а моменталната економоска состојба ја засилува побарувачката на пазарот за скапи часовници.

Но, без оглед на тоа дали тие луѓето навистина имаат намера да купат Rolex, обожавателите на супериорен часовник ќе ја ценат новопечатената книга на Асулин за 2018 година, Rolex: The Impossible Collection

Книгата содржи 194 страни и доаѓа во комплет со рачно изработена торба направена од кожа. Ја опфаќа целосната историја на најпочитуваниот светски бренд за часовници, започнувајќи од основањето на еден млад Ханс Вилсдорф во 1905 година се до Пол Ролекс Дејтона со неговата триумфална продажба од рекордни 17,8 милиони долари во 2017 година.

За авторот

Mr. N